انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 795
بازدید دیروز : 1026
بازدید هفته : 2451
بازدید ماه : 2441
بازدید کل : 130985
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2


دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر
...::::عوامل ارثی، اصلی‌ترین دلیل افزایش فشار چشمی است::::...
صفحه عكس
                                                                                                                                                                                       

فشار داخلی چشم باعث از بین رفتن عصب بینایی می‌شود

"به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به گفته دکتر حسینی، چشم پزشک، گلوکوم یا آب سیاه چشم بیماری‌ای است که سبب تخریب عصب بینایی می‌شود. این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد، ولی می‌تواند در طول زمان به کاهش بینایی و در نهایت، به نابینایی فرد مبتلاء منجر شود                            .

دکتر حسینی، متخصص چشم پزشک در ابتداء ضمن اشاره به چگونگی روند پیشروی گلوکوم در چشم گفت: «گلوکوم یک بیماری محسوب نمی‌شود که انواع متفاوتی نیز دارد. در این بیماری، عصب بینایی بر اثر افزایش فشار داخل چشم تحلیل می‌رود که البته گاهی ممکن است این اتفاق بدون افزایش فشار به داخل چشم نیز رخ بدهد.»

وی در ادامه صحبت‌های خود، بروز افزایش فشار داخل چشم را تابع علل متعددی دانست و ادامه داد: «یک مایع به نام زلالیه به طور دائم در داخل چشم از زوائد جسم مژگانی در حال ترشح است که وظیفه تغذیه بافت‌های مجاور را بر عهده دارد. این مایع بعد از ترشح، از قسمت دیگری از چشم خارج می‌شود. در بیشتر انواع گلوکوم‌، سدی در راه خروج مایع زلالیه ایجاد می‌شود که باعث می‌شود این مایع خارج نشده و در نتیجه فشار داخل چشم افزایش یابد.»

وی ادامه داد: «گلوکوم دو نوع زاویه باز و بسته دارد. این سد در نوع شایع بیماری که همان گلوکوم زاویه باز است در ساختمان خروجی مایع زلالیه قرار دارد که معمولاً به طور ارثی ایجاد می‌شود.»

عدم نشانه خاص تا رسیدن به مرحله پیشرفته
این متخصص چشم پزشک، به انواع مختلف گلوکو پرداخت و افزود: «از جمله انواع این بیماری می‌توان به گلوکوم زاویه باز، گلوکوم زاویه بسته و گلوکوم مادرزادی اشاره کرد که در ادامه به اختصار هر یک را توضیح خواهم داد.»

وی ادامه داد: «گلوکوم زاویه باز یکی شایع‌ترین نوع گلوکوم است. متأسفانه این بیماری تا به مراحل بسیار پیشرفته نرسد، هیچ‌گونه نشانه‌ای ندارد و هر فرد به ظاهر سالمی ممکن است به آن مبتلاء باشد. علت این موضوع این است که در گلوکوم

با توجه به این که قسمت مرکزی میدان بینایی آخرین محلی است که از بین می‌رود فرد تا انتهای سیر بیماری، متوجه اختلال در بینایی خود نمی‌شود

ابتداء قسمت محیطی میدان بینایی آسیب می‌بیند. با توجه به این که قسمت مرکزی میدان بینایی آخرین محلی است که از بین می‌رود فرد تا انتهای سیر بیماری، متوجه اختلال در بینایی خود نمی‌شود. در موارد بسیار پیشرفته دید مرکزی نیز از بین می‌رود و منجر به کوری می‌شود.»

طبق گفته های دکتر حسینی، نوع دوم شایع گلوکوم، نوع زاویه بسته آن است. این نوع گلوکوم با درد چشم، قرمزی چشم، تاری دید، روئیت هاله در اطراف نورها، سردرد و تهوع نمایان می‌شود. این علائم در فردی که قبلاً هیچ‌گونه بیماری نداشته است، به طور ناگهانی ظاهر می‌شود.

حسینی گلوکوم مادرزادی را این‌گونه تفسیر کرد: «گلوکوم مادرزادی در نوزادان و شیرخواران با علائم اشک ریزش، بستن چشم‌ها در تماس با نور یا ترس از نور و جمع کردن پلک‌ها مشخص می‌شود. گاهی قرنیه چشم بزرگ و کدر می‌شود.»

وراثت اصلی‌ترین عامل بروز گلوکوم

وی اصلی‌ترین عامل زمینه‌ساز گلوکوم را عامل وراثت دانست و ادامه داد: «در انواع اصلی این مشکل چشمی معمولاً زمینه‌های ارثی دخالت دارند؛ یعنی اگر فردی در خانواده و بستگان نزدیک‌اش مبتلاء به نوع شایع گلوکوم باشد، حتماً باید از نظر این مشکل بررسی شود. عامل دیگر، نژاد است.»

وی ادامه داد: «در برخی از نژادها مانند نژاد سیاه، گلوکوم بیشتر دیده شده است. در بعضی از قسمت‌های دنیا هم گلوکوم‌های زاویه بسته بیشتر دیده می‌شود، مانند شرق دور و به خصوص چین که در آنجا شایع‌تر است. عامل دیگر افزایش سن است که میزان ابتلاء را بیشتر می‌کند. دوربینی، نزدیک‌بینی یا عوامل خاص چشمی مانند کمی ضخامت قرنیه و یک‌ سری فاکتورهای دیگر مانند استفاده طولانی مدت از استروئیدها(کورتون) به اشکال گوناگون تزریقی، خوراکی و حتی نوع جلدی، خطر بروز آب سیاه یا گلوکوم را افزایش می‌دهند. همچنین التهاب داخل چشمی، ضربه و خون‌ریزی داخل چشم، در بروز گلوکوم موثرند.»


این چشم پزشک در پایان خاطر نشان کرد: «از آنجائی که با کهولت سن آمار ابتلاء به گلوکوم افزایش پیدا می‌کند، به سالمندان عزیز توصیه می‌شود تا با چکاب‌ دورهای چشم خود، در مراحل اولیه ابتلاء به هر گونه بیماری را درمان کنند.»



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است